Winkel
Trakteer jezelf (of een ander) op iets Jammie’s. Koop mijn kookboek Jam Gelei Confituur en meer lekkers van het seizoen of bestel een van mijn favoriete (kook)boeken of keuken- & kookspullen.
Onder elk product vind je een beschrijving waarin ik uitleg waarom ik het graag gebruik plus een link naar een online winkel waar je het product kunt kopen. Deze links zijn ‘affiliate links’, wat betekent dat ik een commissie ontvang over de aankopen die je doet via deze links (zonder extra kosten voor jou). Bedankt voor het steunen van datisjammie.nl!
In de Dedikkevandam verzamelt culinair journalist Johannes van Dam zijn kennis van gastronomie en alles wat met eten te maken heeft. Ruim 800 pagina’s goed culinair leesvoer.
Mijn eigen kookboek!
Leer hoe je elk seizoen de lekkerste jam, gelei, confituur of andere conserven maakt in je eigen keuken.
De Groene Garde: een 240 pagina’s tellend kookboek met achtergrondverhalen en tips over (h)eerlijk eten en 100 seizoensrecepten waarvan er 5 ontzettend Jammie zijn :)!
In Leafs laat Carola de Kanter zien hoe zij echt graag kookt: seizoensgebonden, vegetarisch, niet al te ingewikkeld.
Van haver tot gort is een mooi vormgegeven seizoenskookboek over granen dat je inspireert om o.a. haver, rogge, gort en gerst eens anders te eten.
Foodblogger Jeanine Donofrio houdt van koken én van vers, lokaal en seizoensgebonden. Dat zie je terug in haar kookboek met 100 vegetarische recepten.
Dit kookboek draait het om groente! Culinair journalist Janneke Vreugdenhil deelt 99 verrassende en eenvoudige groenterecepten.
Over inmaken kun je eindeloos vertellen, dus helemaal ‘compleet’ kan de Minibijbel inmaken nooit zijn, maar in 256 pagina’s kun je een hoop uitleggen.
In Elke zondag heerlijk taart draait het om de taarten van Caroline Lebar: zoete kunstwerken waar je graag naar kijkt, die je wilt proeven én zelf wilt bakken.
Culinair schrijfster Jenny Linford is gek op tomaten. Haar tomatenliefde en –kennis deelt ze in haar honderdzestig pagina’s tellend kookboek Tomaten.
In zijn handboek Fermenteren stap voor stap legt Adam Elabd in eenvoudige taal alles rondom het fermentatieproces uit.