Rabarberwodka
Rabarber is zuur, maar doet het goed met zoet en drank :-) ! Ooit rabarberwodka geproefd? Het is makkelijk om te maken, mooi om te zien en machtig lekker. En met de komst van een Nederlandse wodka kun je er een echt Hollands aperitief van maken.
Kooptip
Hoeksche wodka, van de makers van de Hoeksche chips, kun je bij verschillende slijterijen kopen. Bij het uitkiezen van de rabarber: ga voor de meest rode stengels die je kunt vinden. Je wodka krijgt dan een mooie roze kleur.
Zo, en dan nu aan de slag. Dit recept is geïnspireerd op het recept van NRC culinair journalist Janneke Vreugdenhil. Volgens Janneke is rabarberwodka – ondanks de roze kleur – ook geschikt voor mannen.
Rabarberwodka-recept
Rabarberwodka is makkelijk om te maken en machtig lekker. En met de komst van een Nederlandse wodka kun je er een echt Hollands aperitief van maken.
Dit heb je nodig voor:4 personen
Benodigdheden
- weegschaal
- snijplank
- keukenmes(je)
- zeef
- maatbeker
- 1 schone weckpot (waar 0,5 liter in past)
- 1 schone afsluitbare glazen fles
- vergiet
Ingrediënten
- 100 gram rabarber, +/- 1 flinke stengel
- 60 gram verse gember
- 50 gram kristalsuiker
- 160 ml Hoeksche wodka
- 150 ml water
Hoe maak je het?
- Was de rabarber en snijd in stukken (dikke ringen).
- Snijd de gember in stukken.
- Zorg ervoor dat je weckpot en fles schoon zijn.
- Doe de rabarber en de gember in de weckpot.
Strooi de suiker over het geheel en schenk de wodka erbij. - Sluit de pot af. Laat ‘m minimaal een week staan op een donkere plek.
- Schud de pot elke dag even. Op die manier zorg ervoor dat de suiker helemaal oplost.
- Maak de pot open (hoera!). Zet een zeef op een maatbeker en giet de wodka door de zeef.
- Voeg het water toe.
- Giet alles in een schone, glazen fles die je kunt afsluiten.
Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Pinterest met @datisjammie of tag #datisjammie!
Reageer ook!