Rabarber is terug (is ’t ooit weggeweest?)! De mannen van Mister Kitchen zijn gek op rabarber. Zo gek dat ze hebben besloten om die ietwat zure stengels serieus te promoten. Rabarber staat de komende dagen op de kaart. Van 22 tot en met 31 mei 2014 is het Dutch Rhubarb Week en kun je op veel plekken in Nederland de groente proeven.
Nieuws
Streekmarkt? Nieuw kookboek over (h)eerlijk eten? Handige app of inspirerend kookblog?
Hier vind je allerlei nieuws over seizoens- en streeketen.
Food event: Proef Eetbaar Utrecht
Hoe proeft een stad? Hmm…lastige vraag. Hoe proef je een stad? Door je neus achterna te gaan :-).Dat werkt in ieder geval zaterdag 17 mei in de Domstad. Meer dan dertig moestuinen, restaurants en winkels openen dan hun deuren en laten je kennismaken met lekkers van eigen bodem.
Kaasdocu zoekt vertoningsruimte
Culi-vriendin Ursula wil de documentaire Dansen met gehoornde dames over de Remekerkaasmakers vertonen. Wie helpt haar aan een goede vertoningsruimte in Utrecht?
In Dansen met gehoornde dames volgt filmmaker Onno Gerritse het boerenstel Jan Dirk en Irene van de Voort in hun zoektocht naar een oorspronkelijke kringloop. Een zoektocht met de nodige tegenslagen.
Boekrecensie: De Groene Garde
De Groene Garde toont dat (h)eerlijk eten niet ingewikkeld of duur is. De verhalen, tips en de 100 seizoensrecepten zorgen ervoor dat je meteen aan de slag kunt.
JAMMIE-drie-jaar-en-nog-wat-feestje!
Het driejarige bestaan van JAMMIE is afgelopen winter stilletjes voorbij gegaan. In december zat ik tussen de verhuisdozen: Utrecht had ik net verruild voor Brussel. Nu de meeste dingen op zijn plek staan en de eerste fijne eetadresjes in de buurt zijn ontdekt (jaaa, wordt vervolgd ☺), is het tijd voor een JAMMIE-drie-jaar-en-nog-wat-feestje! Een mooi moment om terug- en vooruit te blikken.