Je koopt een huis op het Franse platteland. In de tuin staan fruitbomen. Wat te doen met de oogst? Je besluit een vruchtentaart te bakken, de eerste in je leven. Je maakt een foto en deelt je creatie via Instagram. De positieve reacties maken je enthousiast en vanaf dat moment bak je elke zondag een taart. Drie jaar later is je taartenbakboek in Frankrijk zo’n succes dat het ook verschijnt in Spanje, Duitsland en Nederland. Een blik op de Instagrampagina van auteur Caroline Lebar en je begrijpt waarom.
Nieuws
Streekmarkt? Nieuw kookboek over (h)eerlijk eten? Handige app of inspirerend kookblog?
Hier vind je allerlei nieuws over seizoens- en streeketen.
Jamboek: hoe fotografeer je heel veel potjes, mooi & lekker?
Fotografie, styling, vormgeving: ik houd ervan. Voor JAMMIE doe ik dat (meestal) allemaal zelf en probeer ik alles er mooi en lekker uit te laten zien. Dat lukt, soms een beetje of soms helemaal niet ☹. Wat lekker is, ziet er niet altijd lekker uit. Mijn conclusie: lekkere plaatjes schieten van eten, is knap lastig.
Ik ga een jamboek schrijven!
Ja, echt waar!
Na ruim zes jaar Jammie werk ik eindelijk al mijn kladjes uit tot recepten. Zodat iedereen zelf jam, compote, gelei, siroop en ander lekkers kan maken van seizoensfruit en –groente. Hoera!
Boekrecensie: Fermenteren
Sinds enkele jaren fermenteren we weer volop zelf. Lekker thuis je eigen zuurkool of tafelzuur maken. In zijn handboek Fermenteren stap voor stap legt Adam Elabd alles rondom het fermentatieproces uit. Van de theorie tot verschillende benodigdheden en recepten om zelf aan de slag te gaan.
Boekrecensie: Tomaten
In Tomaten reist schrijfster Jenny Linford met de vrucht mee over de hele wereld. Het kookboek bevat 75 tomatenrecepten: divers en makkelijk te maken.