Het kookboek van journaliste en fotografe Ingrid Hofstra stond al langer op mijn verlanglijstje. Die eeuwige boterham ’s ochtends was ik beu en haar 60 seizoensrecepten met pap leken mij een heerlijk alternatief voor mijn saaie ontbijt. Dat in combinatie met de mooie fotografie en de rustige en stijlvolle lay-out, maakten dat ik Van haver tot Gort graag wilde lezen. Had ik dat maar eerder gedaan. Wat een mooi kookboek met verrassende recepten, waarvan de meeste vrij eenvoudig te maken zijn.
Nieuws
Streekmarkt? Nieuw kookboek over (h)eerlijk eten? Handige app of inspirerend kookblog?
Hier vind je allerlei nieuws over seizoens- en streeketen.
Tips voor heerlijke sinterklaascadeaus & kerstcadeaus 2019
December: dé cadeaumaand van het jaar is bijna begonnen. Voor de meeste van je vrienden en je familie weet je wel wat je kunt kopen voor Sinterklaas of kerst, maar er blijven altijd een paar namen op je lijstje staan waarbij je denkt: wat zal ik die nu eens geven? Nou, mijn cadeautip is: geef een boek! En dan het liefst een waar je uit blijft lezen (zo’n mooi en fijn ‘ik-zoek-het-nog-eens-op-boek’) en uit blijft koken. Daar heb je jaren plezier van. Daarom een overzicht van mijn favoriete boeken en kookboeken.
Geef huisgemaakte jam voor Sinterklaas of kerst
Sinterklaas of Kerstman in het land? Dat betekent cadeautjestijd. Je kunt natuurlijk je cadeaus gewoon in de winkel kopen, maar waarom maak je ze niet zelf dit jaar? Zelfgemaakte cadeaus zijn de leukste cadeaus om te geven (en te krijgen :-)!) en als ze uit eigen keuken komen, meestal ook de lekkerste. Maak bijvoorbeeld eens een huisgemaakte jam of gelei. Met deze tips vul je zo een paar home made potjes voor in de schoen of onder de kerstboom.
Omslag jamboek klaar & boek reserveren
Bericht van uitgever Anja Timmerman: “Je boek ligt bij de drukker. Van harte gefeliciteerd! You did it Janine!”
Is het echt?
Na het vele nakijken, aanpassen, nog een keer nakijken en aanpassen (‘nee, dit moet toch anders.’) en – tussendoor – de geboorte van onze mooie dochter, geloof ik haast niet dat het boek nu drukklaar is. Woehoe! Het leuke is ook dat ik nu meer over de inhoud kan vertellen en je het boek kunt reserveren.
Boekrecensie: Leafs
Koken doet Carola de Kanter al sinds haar pubertijd. Hetzelfde geldt voor het ontwikkelen en schrijven van recepten. Eerst alleen voor haarzelf, later ook beroepsmatig, in opdracht. Ze heeft inmiddels meerdere kookboeken op haar naam staan. Pas in Leafs laat Carola zien hoe zij echt graag kookt: seizoensgebonden, vegetarisch, niet al te ingewikkeld.