JAMMIE-drie-jaar-en-nog-wat-feestje!
Het driejarige bestaan van JAMMIE is afgelopen winter stilletjes voorbij gegaan. In december zat ik tussen de verhuisdozen: Utrecht had ik net verruild voor Brussel. Nu de meeste dingen op zijn plek staan en de eerste fijne eetadresjes in de buurt zijn ontdekt (jaaa, wordt vervolgd ☺), is het tijd voor een JAMMIE-drie-jaar-en-nog-wat-feestje! Een mooi moment om terug- en vooruit te blikken.
…en toen was er JAMMIE
Herfst 2010
DAG LIEVE BAKKERS!
Na 2,5 jaar Bakkerswinkel is het tijd voor iets anders. Voordat ik ga, maak ik nog vlug voor mijn collega-bakkers een eenvoudige boekenlegger die ze kunnen gebruiken voor hun favoriete kookboeken en recepten. JAMMIE staat er op.
OP DE STREEKMARKT
In de bio-buurtsuper zie ik deze flyer over de eerste streekmarkt van Utrecht. Naar streekmarkten gaan, is leuk. Eraan deelnemen ook?
Geen idee.
Hoe doe je dat, een streekproduct maken en verkopen?
Uuuh…weet niet.
Nou, inschrijven dan maar
EN MIJN AANBOD IS…?
De perenboom van de buurman hangt vol, een vriendin komt met negen kilo pruimen aanzetten. Ik ben gek op jam, altijd al geweest. Eén plus één is… …jam, van seizoensfruit uit de buurt, dat ga ik maken.
150 POTJES LATER
Nu alleen nog een naam. Jam die eerlijk en heerlijk is, die gewoon…ja…gewoon…echt…jammie is. Jammie? Jaaaa….dat is….JAMMIE! Bingo ☺!
OP = OP
En weg zijn alle JAMMIE’s! Conclusie aan het einde van de marktdag: JAMMIE heeft fans! Woehoe
JAMMIE GAAT ONLINE
Al die enthousiaste reacties op de Streekmarkt: dat smaakt naar meer!
JAMMIE krijgt in december een facebookpagina en een (tijdelijke) website. Het bloggen begint. Blogs met informatie om dagelijks te genieten van streek- en seizoenseten.
2011
PUHA BESTAAT 1 JAAR EN JAMMIE TRAKTEERT.
De Utrechtse Puha Shop, een designwinkel met meer dan 50 jonge ontwerpers onder een dak, bestaat 19 maart precies 1 jaar. Wie jarig is, verdient taart. JAMMIE trakteert de jarige daarom op zoete happies en lekkere sappies
JAMMIE ORGANISEERT ‘N TUINFEEST
De Springertuin, een mooie historische moes- en siertuin in Utrecht, houdt open tuin. Ik help mee het tuinfeest te organiseren. Het hele weekend zijn er workshops, proeverijen en is er een streekmarkt met… een JAMMIE-kraam.
Nee, dat JAMMIE-markt-feestje ging helaas niet door vanwege ziekenhuisellende. ☹. Gelukkig was het tuinfeest wel een succes
2012
JAMMIE IN BOEK & BLADEN
In maart verschijnt De Groene Garde, een (h)eerlijke kookboek met honderd seizoensrecepten waarvan er vijf ontzettend JAMMIE zijn.
De reacties zijn positief. De Groene Garde wordt uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2012 in de categorie duurzaamheid en is inmiddels toe aan druk nummer vier. Hiep hoi!
En de JAMMIE-recepten verschijnen ook in Flair en Joie de Vivre. Leuk!
WORKSHOP WECKEN
Cokkie en Janine zijn in de jammodus op het Film Food Festival. Ai, dat wordt wat :-).
JAMMIEJAM IN MARY K HOTEL
Marijke wil haar gasten in het Mary K Hotel verwennen met een (h)eerlijk ontbijt. Wat serveer je dan?
….
…precies ☺
2013
…EN…ACTIE!
Pasen is Pasen niet zonder een vrolijk gedekte tafel. Hoe maak je een vrolijk gedekte paastafel als je weinig geld en/of tijd hebt? Sanne en ik hebben wel wat ideeën.
Bekijk onze stop-motionfilmpjes inclusief DIY stylingtips en uitleg en binnen een half uur heb je een mooi gedekte tafel.
JAMMIE KRIJGT ‘N LEKKERE PLEK OP INTERNET
Ja, en dan is er eindelijk een website waar ik al die JAMMIE-tips, -trucs en –recepten goed op kan plaatsen. Woehoe, lekker klikken. Fijn die nieuwe website. Maar, ai, wat een werk.
JAMMIE KRIJGT EEN ZUIDELIJK TINTJE
En dan vindt de man-waar-ik-heel-erg-gek-op-ben een baan in Brussel. Tja…
…inpakken die JAMMIE-handel en op naar de zuiderburen
2014
In Brussel weten ze ook wat (h)eerlijk eten is, hebben ze ook snel internet en doen ze aan uitgebreide lunches. Hoera; meer kans om lekkers uit de buurt te proeven en te bloggen ☺!
Het menu voor de komende maanden :
- nieuwe recepten;
- meer tips om zelf jammie jam te maken;
- koop- en eetadresjes in NL en BE;
- het begin van hopelijk ooit een JAMMIE moestuin….
En….leuke reacties van jou?! Hoop van wel. Als je tips hebt, hoor ik die graag. Leuk!
Tot gauw!
Bon appétit !
Janine
Reageer ook!