Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta
Om een lekkere cheesecake te kunnen bakken, hoef je geen (amateur) patissier te zijn; cheescake is een van de makkelijkste taarten die je kunt maken. En als je er wat perenconfituur of -jam en hazelnootpasta aan toevoegt, heb je zo een heerlijke herfstvariant.
Kooptip
Jans pasta kun je kopen in de biologische winkel. Als je geen tijd hebt om je eigen peer-vanilleconfituur te maken, kun je ook terecht bij een streekwinkel of delicatessenwinkel. Je kunt eventueel ook een perenconfituur of perenjam zonder vanille kopen, de meeste biologische winkels hebben die in hun assortiment.
Zo en nu aan de slag. Met dit recept maak je in anderhalf uur een heerlijke cheesecake. Lauwwarm is de taart heerlijk. Versier de cheesecake eventueel met wat rood fruit, herfstframbozen bijvoorbeeld.
Cheesecake met perenjam en hazelnootpasta
Benodigdheden
- weegschaal
- keukenmachine
- mengkom
- steelpan
- bakpapier
- oven
- lepel
- springvorm doorsnede 20 cm
Ingrediënten
Taartbodem
- 100 gram volkorenbiscuits
- 75 gram ongezouten boter
Taartvulling
- 300 gram roomkaas
- 75 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 gram Limburgse biologische hazelnootpasta van Jan
- 75 gram perenconfituur met vanille
Hoe maak je het?
Taartbodem
- Vet de springvorm ( doorsnede 20 cm) in en bekleed ‘m met bakpapier.
- Verkruimel de volkorenbiscuits totdat ze fijn zijn. Het snelst gaat dit in de keukenmachine.
- Smelt de boter.
- Doe de koekkruimels en de gesmolten boter in een kom en meng goed. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem 20 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Taartvulling
- Doe de roomkaas samen met de suiker en de eieren in een blender of in een keukenmachine. Als je geen peer-vanilleconfituur gebruikt maar perenconfituur of -jam, kun je een theelepel vanillesuiker toevoegen aan het mengsel. Laat de keukenmachine of blender draaien totdat er een glad mengsel is ontstaan.
- Voeg de hazelnotenpasta toe en meng nogmaals.
- Haal de taartbodem uit de koelkast en besmeer ‘m met de perenconfituur. Laat een ruimte van ongeveer 2,5 cm vanaf de taartrand vrij.
- Giet het taartmengsel boven op de jam en de biscuitbodem.
- Bak de taart in +/- 60 minuten gaar in de oven. De taart is klaar als hij veerkrachtig is en in het midden is gestold. Je kunt de oven uitzetten en de taart erin laten afkoelen met de deur op een kier.
Reageer ook!